Лісогосподарські підприємства Черкащини співпрацюють з Черкаським державним технологічним університету, де навчаються студенти за спеціальністю «Лісове господарство». Лісівники діляться практичним досвідом, аби показати щоденні виробничі реалії лісівників, та допомагають педагогам у їх науковій діяльності.

Так, днями викладач кафедри загальної екології, педагогіки та психології ЧДТУ Світлана Ключка відвідала ДП «Чигиринське лісове господарство». Мета візиту – вивчення та аналіз документації щодо природно-історичних умов території розташування Чигиринського лісгоспу, а саме: місцезнаходження та площа підприємства; особливості кліматичних умов; вивчення рельєфу і грунтів; дослідження гідрографічних та гідрологічних умов; характеристика лісового фонду.

Головний лісничий Чигиринського лісгоспу Сергій Перов детально розповів про особливості ведення лісогосподарських робіт в умовах Притясминських борів. Спеціалістами підприємства було надано необхідну документацію для детального вивчення особливостей формування соснових борів на Чигиринщині.

Викладачі кафедри загальної екології, педагогіки та психології ЧДТУ висловлюють щиру подяку Чигиринському лісгоспу за співпрацю та сприяння у науково-дослідній роботі.