Грудень не жалкує тепла для України. Атлантичні циклони SIRO і RUDI, які рухаються по північних широтах Європейського континенту, цього тижня забезпечать дещо підвищений температурний фон і на Черкащині. Невеликі коливання температури є відлунням проходження теплих та холодних ділянок атмосферних фронтів далеко по півночі.

Найближча доба, внаслідок проходження теплого фронту, відгукнеться підвищенням середньодобової температури на 2-3º. При цьому, нічна температура буде близькою до 0º, а денна досягне 4-6º тепла. В нічні та ранкові години посилений приток тепла сприятиме утворенню туманів, місцями спостерігатиметься ожеледиця.

Всередині тижня на Черкащину чекає невеличке похолодання. Нічна температура знову знизиться до 2-4º морозу, а денна ледве буде дотягувати до 1-3º тепла.

Наприкінці тижня в наш регіон прорвуться атмосферні фронти, тож чекаємо на періодичні невеликі опади, причому дощ може переходити у мокрий сніг та сніг. Посилений вітер додаватиме дискомфорту. температурний фон коливатиметься від 1º морозу до 3º тепла. Тобто продовжить панувати така собі «Європейська» зима і температурний фон відповідатиме більше кінцю листопада.

Така тепла, як для цього періоду погода, не дає змоги отримувати задоволення від активних занять зимовими видами спорту, проте дозволяє значно економити енергоресурси для опалення приміщень.

За синоптичними розрахунками, на похолодання можна розраховувати після 20 грудня, проте, уважно слідкуємо за прогнозами.