Днями в  Каневі пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Європи в Україні, повідомляють у прес-службі міської ради.

Розпочалися заходи у середмісті – біля будинку рад – з заслуховування гімнів України і Європейського Союзу та підняттям прапорів. Привітала громаду заступник міського голови Наталія Матінова.

– Це свято в Україні на державному рівні відзначається з 2003 року. Канів також щороку долучається до святкування. Наше місто має давні партнерські стосунки з містами з країн Європи. Це насамперед місто Фірзен (Німеччина), з яким нас пов’язують дружні стосунки уже 26 років. Це Ламберсар (Франція), це міста Польщі Члухів і Хелмно, місто Виру (Естонія). Відтак, Канів і канівці уже давно є часткою Європейського Союзу і Європи,  – сказала Н.Матінова. –  Щороку наші друзі з Європи розділяють з нами святкування в цей день. Цього року також не виключення – до нашого міста прибуває делегація з Ламберсара.

2018 рік оголошений роком німецької мови в Україні. З цієї нагоди серед учнів міських шкіл було проведено фотоконкурс «Гете живе у фотографіях», які переосмислюють своє розуміння творчості німецького поета і прозаїка Йоганна Вольфганга фон Гете через світлини. Загалом на конкурс було представлено 25 робіт, визначено 12 переможців. В ході заході талановиті діти були нагороджені грамотами і подарунками.

Не обійшлося й без проведення велопробігу, який є традиційним в цей день. З прапорами України та Європейського Союзу канівські «веломани» проїхалися вулицями міста, як символ нашого невпинного руху вперед – до демократії, верховенства права, поваги до людини і миру – цінностей, які сповідують європейці.

Потому молодь міста влаштувала на набережній Дніпра День вуличної музики. Опісля надвечір на кіно-концертному майданчику відбувся коцерт духового оркестру Канівськог околеджу культури і мистецтв. Насамкінець глядачі мали можливість переглянути слайд-виставку дитячих робіт “Біле та Чорне” з м.Фірзен (Німеччина).