Департамент “сободівців” розіграв 3,7 млн. грн. на встановлення системи рекуперації тепла в міському басейні між кумами, пише “Кропива”.

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради на початку грудня провів аукціон на роботи з реконструкції комплексу з басейном по вул. Смілянська 78 (система рекуперації). Очікувана вартість закупівлі була заявлена в 3,87 млн. грн. Участь в аукціні взяло дві фірми — ТОВ “БК Технологія Тепла” з пропозицією 3,7 млн. грн. та ТОВ “Альянс-трансбудсервіс” з пропозицією в 3,85 млн. грн.

Під час аукціону учасники не понизили вартість своїх пропозицій і переможцем вийшов ТОВ “БК Технологія Тепла”.

22 грудня директор департаменту підписав договір на виконання робіт з підрядником-переможцем. Згідно договору, вже до 25 грудня підрядник мав виконати частину робіт з встановлення системи вентиляції, повністю роботи по об’єкту мають бути завершені в кінці грудня 2019 року. Фінансування 2018 визначено договором у розмірі 1,63 млн. грн.

Обладнання басейну системою рекуперації, згідно тендерної документації передбачає проведення будівельних робіт по встановленню вентиляції з устаткуванням рекуперації тепла, мережі вентиляції та кондиціонування повітря, прокладання повітропроводів, теплопостачання повітронагрівача вентустановками на басейн, встановлення фільтрів для очищення води, прокладання трубопроводів, елетромонтажні роботи.

На початку січня відкрито провадження за фактом розтрати коштів по даному об’єкту. В грудні заступник директора департаменту підписав акти виконаних робіт за грудень, яким підтвердив факт придбання обладнання та виконання частини робіт, на суму в 1,88 млн. грн. Кошти були перераховані підряднику, однак під час перевірки обєкту працівниками УЗЕ, слідів виконання робіт та обладнання не виявлено.

За інформацією директора департаменту Сергія Воронова, на сьогодні обладнання вартістю більше 2 млн. грн. придбано підрядною організацією і знаходиться на об’єкті.

Власником ТОВ “БК Технологія Тепла” значиться Олексій Кабаченко, а його єдиного конкурента на торгах ТОВ “Альянс-трансбудсервіс” Віталій Охота. Як свідчить аналіз сторінок в соцмережах власників фірм-учасниць аукціону, вони пов’язані кумівством.

blank

Директором департаменту освіти та гуманітарної політики є депутат обласної ради від ВО “Свобода” Сергій Воронов. Заступником директора департаменту є Богдан Бєлов.

Довідково: Система вентиляції з рекуперацією тепла дозволяє забезпечити приміщення чистим повітрям з комфортною температурою, зменшуючи тим самим навантаження на систему опалення.