Депутати Черкаської обласної ради звернулись сьогодні, 19 лютого, під час сесії до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України щодо розроблення та ухвалення законів про заборону колабораціонізму в Україні та кримінальну відповідальність за нього. Про це повідомляє “Zmi.ck.ua”.

Деякі депутати облради та активісти вийшли до трибуни перед початком сесії з плакатом “Україні потрібен закон про колабораціонізмом”. Вони просять якнайшвидше розробити цей законопроект, включити у порядок денний та проголосувати за нього. Питання щодо законодавчого забезпечення боротьби з колабораціонізмом неодноразово піднімалось у Верховній Раді, але жоден із законопроектів так і не дійшов до розгляду в сесійній залі.

Однією з причин цього є юридична недосконалість законопроектів. Як наголосили активісти, збройна агресія Росії проти України триває з 20 лютого 2014 року й привезла до численних людських жертв як серед військових, так і серед цивільного населення. У той час в країні є ті, хто співпрацює з агресором, допомагаючи йому вести інформаційну війну.

blank

У той же час, коли до трибуни вийшов депутат від ОПЗЖ Олександр Олененко, сталася штурханина. Як пише “18000”, депутат від партії Віктора Медведчука пояснив, що також підтримує ідею із запровадженням такого закону, але додав, що, на його думку, колаборантами є не лише ті, хто працює в інтересах Росії, а й ті, хто допомагає західним країнам.

Після цього представники «Нацкорпусу» запитали, з ким зараз воює Україна, і Олененко на це питання вирішив не відповідати. Його “виштовхали” з трибуни під крики «ганьба».

Відео “Прочерку”: