Депутата Черкаської облради Вадима Гайовича виправдали у справі резонансної ДТП за його участі. Відповідну постанову виніс Придніпровський суд, пише Кропива.

На депутата обласної ради Вадима Гайовича було складено адмінпротокол за порушення ПДР в результаті якого сталося ДТП. За даними протоколу він, керуючи автомобілем “Інфініті” по вул. Небесної Сотні виїхав на перехрестя з бул. Шевченка на заборонений (жовтий) сигнал світлофора та скоїв зіткнення з автомобілем “Шевроле”.

При розгляді справи, Гайович винним себе не визнав і пояснив, що виїхав на перехрестя на зелений сигнал світлофора. У цей час праворуч на перехрестя, не дочекавшись увімкнення зеленого кольору світла на світлофорі, виїхав автомобіль “Шевроле”.

В результаті проведення автотехнічної експертизи встановлено, що у діях Вадима Гайовича не вбачається порушення правил. Згідно правил водій, який виїхав на перехрестя згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді. По справі не надано доказів тому, на який сигнал світлофора на перехрестя виїхав автомобіль під керуванням Гайовича і його показання про те, що він виїхав на зелений сигнал світлофора, не спростовані.

Суд дослідив відеозапис із відеореєстратора другого учасника ДТП. Автомобіль “Шевроле” наблизився до лінії, перед якою повинні зупинятись транспортні засоби, у той час, коли на світлофорі горів одночасно сигнал жовтого і червоного кольорів, але продовжив рух прямо і виїхав на перехрестя, ймовірніше, у той час, коли на світлофорі з’явився зелений сигнал світлофора. З відеозапису суд встановив, що автомобіль «Інфініті» перетинав перехрестя у той час, коли для нього був сигнал світлофора, який дозволяв рух, але не зафіксовано, на який сигнал світлофора він виїхав на перехрестя. Підтверджень того, що він виїхав на перехрестя на жовтий сигнал світлофора, тобто порушив правила, немає. Відтак суд постановив закрити адміністративне провадження стосовно депутата облради за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, що ДТП сталося 18 травня. Тоді ЗМІ, посилаючись на очевидців повідомляли, що автівка депутата рухалася на червоний сигнал світлофору.