Сьогодні зранку депутати Черкаської міської ради провели демонстративну акцію – зібралися на сесію без міського голови і секретаря. До сесійної зали прийшло 17 народних обранців під головуванням екс-секретаря Олександра Радуцького. Звісно, засідання проігнорували політичні соратники Анатолія Бондаренка з “Батьківщини” та Ярослава Нищика із “Свободи”, а також підлеглі мера за посадами. Не з’явились і представники “Черкащан”.

“Громадянська позиція”, “Вільні демократи”, БПП та “Радикальна партія” прийшли майже у повному складі.

“Якби із “Свободи” та “Батьківщини” прийшли депутати та прийшов міський голова, то сесія б відбулася. Тому заяви Анатолія Бондаренка, що депутати не можуть зібратись на сесію – обман!” – заявили депутати.

Депутати також звернутся до правохоронних органів з приводу того, що міський голова порушує чинне законодавство, не збираючи сесію, бо вона має збиратись раз на місяць, а не збирається – вже два.

“Тим більше, що частина депутатів – працевлаштованих в мерії, мають бути на роботі, тож пропустити сесію не можуть, бо і відпустці вони не можуть бути всі одночасно”, – додали виступаючі.

Народні обранці також закликають всіх прийти на 14.00 в готель “Дніпро”, щоб підтримали продовження наступного пленарного засідання, адже не збирання сесії відобразиться на житті міста вже з 1 вересня, оскільки не буде фінансуватися низка важливих програм.