Депутат обласної ради від ВО «Свобода» Юрій Ботнар вимагає провести службове розслідування на предмет того, з яких причин його та ще кількох обранців не допустили на зустріч із Президентом України Петром Порошенком. Про це він заявив на сесії, яка відбулася 22 листопада, інформує прес-служба партії.

«Під час візиту Президента України в Черкасах громадян чомусь поділили на «правильних» та «неправильних». І коли я, як депутат обласної ради, прийшов до сесійної зали, зайти сюди мені не вдалося. Як з’ясувалося, у попередньо складених списах учасників зустрічі депутати від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» були відсутні, – прокоментував Юрій Ботнар. – Це чіткий прояв закритості Глави держави, це антидемократично, це порушує не тільки мої права, а й усіх наших виборців. Адже приміщення, де проходила зустріч, належить громаді. А депутати – її представники. Тож ситуація, яка склалася, це більше ніж порушення прав депутатів, це порушення прав народу».

Свободівець вимагає провести за даним фактом службове розслідування та застосувати стосовно винних дисциплінарні або адміністративні стягнення.
«Президент України, розповідаючи про демократію і європейський курс нашої держави, закривається тілами своїх охоронців від окремих депутатів і громадян, – говорить Юрій Ботнар. – Як представники громади ми мали кілька питань до Петра Олексійовича, утім, нас позбавили можливості поставити їх».