Програму розвитку міського електротранспорту міста Черкаси на 2022-2025 роки відправили на доопрацювання. «ЗА» це рішення проголосували на сьогоднішній сесії депутати, повідомляє «Вичерпно».

На виконання Програми потрібно понад 1,1 млрд грн.

Зокрема, Програмою передбачено до 2025 року:

— забезпечення беззбиткового функціонування підприємства;
— технічного переоснащення міського електротранспорту;
— оптимізація маршрутів, шляхом комп’ютерного моделювання;
— створення умов для ефективного розвитку підприємства електротранспорту м. Черкаси;
— будівництво нових тролейбусних ліній;
— використання тролейбусів з автономним ходом.

Уже не вперше депутати міської ради не дійшли згоди у питанні розвитку міського електротранспорту в місті.

– Декілька останніх років депутати не зробили жодного кроку для покращення підприємства. Дайте гроші на розвиток комунального господарства. Зараз до копійки ви рахуєте «чорний нал» замість реальної допомоги. Одним ми даємо, іншим не даємо, — обурився депутат міськради Араік Мкртчян.

blank

За словами ж депутата Павла Карася, Програма, на яку потрібно понад мільярд гривень, не виконує завдань, які мала б виконувати. Карась запропонував зняти це питання на доопрацювання, аби «там були реальні цифри і реальні заходи».

Помічник міського голови Черкас Павло Мосійчук наголосив, що в Програмі розвитку електротранспорту немає нічого про розвиток:

«Там немає тролейбусної лінії на вулиці Гагаріна і капітальних ремонтів тролейбусів. Окрім цього, ми маємо проблему із туалетами для працівників громадського транспорту. Люди просто змушені ходити в посадки. Я вважаю, що цю програму треба доопрацювати або написати нову».