У рамках проведення обласної наради на тему «Впровадження STEM-освіти в закладах професійної (професійно-технічної) освіти» керівникам закладів профтехосвіти представили можливості навчально-тренінгового центру STEM-освіти. Він діє на базі КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників», — інформують в управлінні освіти і науки ОДА.

Відкриваючи захід, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський озвучив ініціативу обласної влади щодо укомплектування закладів сфери профтехосвіти сучасним навчальним обладнанням. Принагідно Валерій Вікторович відзначив актуальність модернізації освітнього процесу, що слугуватиме підвищенню загальноосвітньої та професійної підготовки учнів.

Також посадовець закликав до співпраці з обласним навчально-тренінговим центром STEM-освіти щодо проходження навчання та підвищення кваліфікації педагогів, які використовуватимуть новітнє обладнання під час освітнього процесу.

З темою «Черкаський навчально-тренінговий центр STEM-освіти – як фактор модернізації регіональної системи освіти» виступила завідувач Центру Юлія Зоря.

На завершення заходу присутнім було надано роз’яснення щодо можливостей вимірювального комплексу Einstein та його експлуатації.