Черкаська загальноосвітня школа № 5 знаходиться вже 6 років без спортивної зали. Підрядник, який виграв тендер на ремонт приміщення, мав його завершити ще до 26 грудня 2018 року, однак дітям досі немає де займаєтися, жаліються представники батьківського комітету, які завітали на сьогоднішню сесію міської ради, пише “Вичерпно“.

– На сьогоднішній день ремонт не виконано, законність втраченого авансу в сумі 500 тисяч гривень не доведено, — відзначив представник батьківської громади 5-ї школи Олександр Ткаченко.
Ремонтні роботи мав виконати БТК «Лад» на суму майже 3 млн грн.

– На цей рік обіцяли бюджетні кошти, однак обіцянки залишилися обіцянками. Спортзал руйнується і далі, — додав представник школи.
Батьки просять, щоб у цьому році депутати передбачили кошти на ремонт спортивної зали і створили робочу комісію за участі громадськості, які б контролювати ремонт.

У свою чергу депутат міської ради Павло Карась відзначив, що наразі потрібно в першу чергу розірвати договір із недобросовісним підрядником, який не виконав роботи.

– Відповідно до чинного законодавства є укладений договір, поки він діє, не можна укласти новий. Провести фінансування іншого договору за тим самим об’єктом неможливо. БТК «Лад» має відмовитися від виконання робіт. Інакше ніяк. Рішення повинен прийняти той, хто підписував відповідний договір: або домовитися з БТК «Лад» про добровільне розривання договру, або розірвати договір через суд, — пояснив Карась.
У свою чергу міський голова Черкас Анатолій Бондаренко попросив відреагувати на цю ситуацію представників прокуратури і доповісти на наступній сесії.