Відповідне рішення «Про організацію і проведення навчально-польових зборів з юнаками, які закінчують допризовну підготовку у 2019 році» було ухвалено в ході останнього засідання виконавчого комітету в середу, 20 березня.


У заходах візьмуть участь учні 11-х класів закладів загальної середньої освіти, випускники Канівського коледжу культури і мистецтв та Канівського вищого професійного училища.

Проходитимуть навчально-польові збори канівські хлопці з 17 по 19 квітня ц.р.

В ході проведення заходів юнаки візьмуть участь у навчальних стрільбах з автомата Калашникова, що проходитимуть в навчальному центрі Державної прикордонної служби України ім.генерала-майора І.Ф.Момота у смт Оршанець Черкаського району.

Принагідно, на засіданні порушилося питання діяльності тиру Канівської ЗОШ №4. За словами членів виконавчого комітету приміщення тиру не опалюється. Відтак, заняття там не проводяться.

Начальник відділу освіти Надія Голда поінформувала, що приміщення тиру, розташоване в підвальному приміщенні, ніколи не опалювалося. Утім, в сусідньому приміщенні встановлено спеціальний колектор для опалення, який і забезпечує оптимальну для проведення занять температуру в тирі.

– Просто за браком коштів вмикають встановлене обладнання лише перед заняттями і приміщення не встигає нагрітися. Керівництво навчального закладу пообіцяло, що цю роботу налагодять і в тирі буде тепло, – повідомила Н.Голда.