Мультифункціональна та надсучасна. 3 серпня в Черкасах відбулось обговорення попереднього ескізного проекту концертно-спортивної арени, яка має бути зведена між вулицями Академіка Корольова та Олени Теліги. У червні на будівництво палацу спорту держава виділила субвенції у розмірі 27 мільйонів гривень. З них понад два з половиною мільйони має піти на проект, яким займається столична компанія “Альтіс-Констракшен”. Про перші результати роботи проектувальники сьогодні відзвітували перед замовником, передає кореспондент vikka.ua.

Презентувати проект приїхав головний архітектор “Альтіс-Констракшен” Олександр Ковальчук. Однак той ще не повний, проектувальники отримали ще не всі технічні умови. Однак вже зараз відомо, що арена буде містити мультифункціональну спортивну залу з розміткою для баскетболу, гандболу та мініфутболу, яка вміщатиме до трьох тисяч глядачів. Окрім того, в новому палаці спорту передбачені сучасна тренажерна зала та зала для проведення тренувань з силових видів спорту, роздягальні, медичні кабінети, прес-рум, ліфт для людей з обмеженими можливостями. А на прилеглій території – два відкритих майданчика для баскетболу.

blank

Своє бачення реалізації проекту висловили й черкаські обранці та окремі представники спорту. До слова, не всі вони отримали запрошення від організаторів зустрічі – комунального підприємства “Черкасиінвестбуд”, яке виконує функції замовника будівництва.

Серед незапрошених – і директор БК “Черкаські Мавпи”, депутат міськради Володими Гриценко.

“На такі події потрібно запрошувати тих людей, що розуміються в цьому питання та знають особливості кожного виду спорту, для яких призначається арена, – вважає він. – Ані керівник Федерації баскетболу, ані директор палацу спорту “Будівельник”, ані директор Центрального стадіону не знали про те, що має відбуватись така подія. Однак вони-то й могли б значно допомогти”.

blank

Поза тим, враження від проекту й виконавців Володимир Миколайович має позитивні. Хоча все ж озвучив свої побажання з приводу: гарна звукоізоляція, мобільна підлога для кожного виду спорту, додаткові підсобні приміщення, більша, ніж передбачена нині, кількість медичних кімнат і ще одна для допінг-контролю, комунікації для роботи інформаційних табло, забезпечення зйомок та телевізійних трансляцій. Того вимагають норми, адже арена прийматиме не лише місцеві, а й міжнародні спортивні змагання.

Черкаський депутат Олександр Згіблов наголосив на тому, що проект обов’язково повинен передбачати багатофункціональність майбутньої арени, яка має використовуватись для максимальної кількості видів спорту. Крім того, палац має бути готовий до проведення концертів. Адже нині Черкаси потерпають від того, що в місті немає великого закритого майданчика, де можна було б проводити концерти і в холодну пору року.

“Ця арена – це магніт для міста! – впевнений обранець. – Після того, як вона буде побудована, там буде зосереджене культурне, спортивне й навіть комерційне життя Черкас”.

Окрім того, присутні вказали й на необхідність збільшення кількості паркомісць: нині їх передбачено проектом 380, проте місткість парковки хочуть збільшити до тисячі автівок.

Закінчити й погодити проект планують вже до середини вересня, аби не пізніше листопада почати будівництво. Адже до кінця року місто має освоїти субвенційні кошти, надані урядом. Про це заявив керівник “Черкасиінвестбуду” Геннадій Шевченко. І пообіцяв доповідати, як просувається справа на кожному етапі. Ймовірно, спеціально для цього буде створена спільнота у Facebook, аби й містяни, й представники влади, й спортсмени – кожен міг бачити перебіг будівництва.