Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко разом із лідером партії “За майбутнє” Ігорем Палицею проводять зараз прес-конференцію в УНІАН. В цю партію, за словами Палиці, нині йде багато порядних чесних людей із різних партій, навіть з колишньої Партії регіонів, адже їх свого часу примусово заганяли в провладні партії. Більше того, йдуть також несправедливо люстровані професіонали, яких під вивіскою Закону про люстрацію позбулися у різних відомствах. Головний критерій для вступу – люди мають бути чесними і порядними. Він додав, що партію будують, орієнтуючись на регіони України, на міста, на ОТГ.

“Хто був досвідченим управлінцем, хто знає, що робити, ми об’єдналися, прийшов час Україні підніматися з руїн. За Україну треба терміново боротися. Тому ми вирішили створити партію “За майбутнє”. Ми будемо захищати економіку України, захищати український бізнес, українські міста, села, обласні ради. Ніколи Київ не буде розуміти, що потрібно на місцях. Не буде знати. Я маю на увазі чиновників. Але навіть якщо вони будуть розуміти і знати, – то не будуть дбати про регіони, адже думатимуть про власні кишені. Наприклад, хто став першим у боротьбі з коронавірусом? Міські голови, голови громад. А що зробила держава – намагалась нажитись на закупівлі обладнання, закуповуючи його на 20% дорожче, ніж воно вартує, і не віддаючи жодної копійки на це на місця”, – сказав Ігор Палиця.

У свою чергу Бондаренко наголосив, що в партії не буде випадкових людей.

“Я не йду на Київ, мені цього не треба. Моє місто – це Черкаси, це моє життя, люди, що живуть зі мною. І в нас інтерес – розбудувати кожне місто, кожен регіон. Не може бути сильною країна без сильних регіонів. Ця партія – це сила, здатна зупинити знущання з країни, що ми бачимо сьогодні. Нам закидають якийсь сепаратизм, чи те, що ми прагнемо федералізації. Я б взагалі не вживав такі слова. Вважаю, що децентралізацію потрібно завершити, передавши на місця реальну владу, повноваження та ресурси. Бо нам передали лише відповідальність, але не віддали реальної влади і грошей. Приміром, фінансування освіти, медицини, за що мала б відповідати держава. Не плутайте з федералізацією, бо наші плани – сильна, незалежна Україна. Це об’єднання патріотів, професіоналів. І вони довели, що гідні міняти країну на краще. Мені приємно, що ми і моя команда об’єднують зусилля. Я вчасно приєднався, щоб разом творити майбутнє країни”, – наголосив Бондаренко.

Він також додав, що свого часу, коли Черкаси пішли всупереч рішенню уряду про карантин і послабили його в місті, – не очікував такої реакції від Президента.

“Я висловив думку всієї громади, яка вже почала економічно задихатися. Я не почув жодного плану дій в умовах карантину, жодних механізмів захисту бізнесу, жодної програми компенсації втрат місцевим бюджетам. А побачив лише вимоги слухатися “старших” і нічого не казати всупереч. Думаю, що реакція була такою, бо ми відібрали в чиновників із Києва тему для піару. Бо вони ж не думали про тисячі родин, які залишились без шматка хліба. А в Черкасах були справді тисячі таких родин, і ми організували їм підвезення обідів хоча б раз на день”, – додав Бондаренко.

“Свого часу ми зраділи, коли країна обрала Зеленського, бо втомились від корупційних схем і неправди. Ми розраховували, що буде нова команда. Але перший уряд Гончарука.  Ми зрозуміли, що щось не так. Там всі були люди, що за гранти працювали, вчилися. Це був план розвитку кого завгодно, але не план розвитку України. Треба було, щоб вони всі почали заганяти економіку в мінус, щоб Зеленський їх змінив. Потім був новий уряд, але це уряд безрукий, безногий, без голови. І це захист кого завгодно, тільки не України. Парламентська більшість “Слуг народу”, як на мене, взагалі повинна перестати голосувати, бо вони приймають такі рішення, які зруйнують вщент країну. Вони мають сісти за розробку стратегії розвитку. Разом з усім суспільством. І має бути команда, яка розуміє, як треба виходити з тієї ситуації, в яку країну загнали. Тому для нас це не місцеві вибори – це початок парламентської кампанії, боротьби за країну. Ми переконані, що парламент має бути достроково розпущений, а ми маємо перемогти і закінчити ці знущання над народом і нарешті почати працювати на українців”, – сказав Палиця.