У вівторок, 3 грудня, Канівський міський голова Ігор Ренькас  провів робочу зустріч із представниками «Українсько-Арабської Ділової Ради». Це громадська організація, до складу якої входять 22 арабські держави. Вона сприяє налагодженню стосунків із потенційними інвесторами задля реалізації спільних проектів. Повідомляють у Канівській міській раді.

У зустрічі взяв участь безпосередньо Президент Ради Емад Абу Алруб та віце-президенти Ахмед Модхіш і Олег Березюк. Присутні обговорили перспективи співпраці, зокрема, про виведення українських потужних підприємств на арабський ринок.

– Грошей у світі, насправді, багато, а от дійсно цікавих, вартісних проектів, куди їх можна вкладати, мало, – зауважив Олег Березюк. – Будь-якого інвестора цікавить насамперед конкретний бізнес-план, де буде вказано, коли окупляться внески та скільки прибутку він матиме потому. Також дуже важлива стабільність. Тому для нас корисно встановити контакти безпосередньо з першими особами як країни, так і органів місцевого самоврядування. Наша ж громадська організація, що працює в Україні вже 3 роки, – і є тим «мостом», який допоможе пройти цей шлях та знайти інвестора.

За словами гостей українцям не складно співпрацювати з арабськими країнами, оскільки ми маємо багато спільного в культурі.

– Сьогодні чимало студентів з арабських країн здобувають вищу освіту в українських вишах. Лише з Марокко в Україні навчається до 7 тис. студентів, з Єгипту – близько 5 тис., – інформував О.Березюк.

Користуючись нагодою, міський голова представив інвестиційні туристичні проекти «Променад-парк» (щодо облаштування набережної Дніпра, що веде до Тарасового гори) та «Бриль-Денс» (реконструкція танцмайданчика на березі Дніпра).

Представники «Українсько-Арабської Ділової Ради» пообіцяли детально ознайомитися із представленими пропозиціями та за можливістю знайти інвестора, якому це буде цікаво.