До Умані на відзначення юдейського нового року – Рош га-Шана, прибули 20 тисяч хасидів. Про це розповіла “Суспільному” речниця Нацполіції області Зоя Вовк.

Святкування Рош га-Шана триватиме із 6 по 8 вересня. Забезпечувати правопорядок у місті будуть українські та ізраїльські поліцейські:

“В Умані громадський порядок та безпеку забезпечують близько 700 поліцейських. Це зведений загін з усієї України”, – розповіла речниця.

За словами Зої Вовк, станом на 2 вересня грубих порушень правопорядку поліція не фіксувала. 3 вересня очікується приїзд ізраїльських поліцейських, які допомагатимуть українським патрульним забезпечувати порядок на вулицях міста.

Юристка Міжнародного фонду імені Раббі Нахмана Юлія Рибницька повідомила, що під час святкування врахують торішній досвід відзначати новий рік в умовах карантину:

“Маємо торішній досвід проведення святкування в умовах карантину. Цьогоріч абсолютно аналогічні заходи будемо здійснювати: це інформування паломників щодо носіння масок, забезпечення антисептиками, вимірювання температури на входах у всі громадські місця”.