У Черкасах невідомі знищили два сітілайти із зображеннями кандидата в Президенти Євгенія Мураєва та із символікою партії «Опозиційний блок», а також пошкодили білборд із зображенням кандидата Олександра Вілкула.

Про це повідомляє “ОПОРА”.

Сітілайт із символікою партії «Опозиційний блок» (розміщений в центрі міста біля перехрестя бульвару Шевченка та вулиці Смілянської) був підпалений. Інший (розташований в районі перехрестя бул. Шевченка та вулиці Іллєнка) містив фото Євгенія Мураєва і був розбитий.

Відео, як нищиться другий сітілайт, було опубліковане в соцмережі Instagram. На самому відео видно, що невідома особа в нічний час розбиває конструкцію. Відео опублікував користувач Sukhovey2307, у аккаунті якого містяться фото із символікою «Національного корпусу».

“ОПОРА” сконтактувала із власниками рекламних площин. Зокрема, власник підпаленого сітілайта в центрі міста повідомив, що планує звернутися в поліцію.

Зазначимо, що світлини знищених рекламних об’єктів у «Фейсбуці» поширюють представники партії «Національний корпус», наприклад, голова партійного осередкуДмитро Кухарчук.

blank

Також згодом у «Фейсбуці» з’явилося відео, на якому невідомий чоловік пошкоджує білборд із зображенням кандидата в Президенти Олександра Вілкула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешева показуха: уночі героїчно “побороли” сіті-лайт “Опоблоку”

Відео поширює користувач Артем Тертичний, на сторінці якого присутні матеріали та символіка партії «Національний Корпус» та «Національних дружин». Користувач вказує, що «відео від очевидців».

Радник з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Костянтин Куценко наголошує, що відповідно чинного законодавства такі дії невідомих осіб  можуть мати ознаки порушення норм передбачених ч.2 ст. 157 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у січні партія «Національний Корпус» закликала власників рекламних об’єктів ліквідувати рекламу «екс-регіоналів». Інакше – пригрозили робити це самостійно, починаючи із 1 лютого.