Держекоінспекція Центрального округу продовжує виявляти браконьєрів під час нересту!!! Цього разу Ви побачите сома на 100 кг. Випущену у воду Болотяну європейську черепаху, яка занесена до Міжнародної Червоної Книги як вид, близький до уразливого положення в природі – IUCN (NT).  Повідомив на Фейсбуці Начальник управління екологічного нагляду Олександр Позняков.

А далі було так. З метою виявлення браконьєрських знарядь лову (сіток), з 25 на 26 травня 2020 року перебуваючи в природоохоронному рейді, працівниками Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з працівниками водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаської області, на території Кременчуцького водосховища в адміністративних межах с. Ірклієва Чорнобаївського району виявлено та затримано порушників, які здійснювали вилов риби на дерев’яному човні з електродвигуном за допомогою мисинових сіток.

При огляді, виявлено та вилучено рибу товстолоб, короп та 7 сіток.

blank

За вчинення незаконних дій по вилову риби на порушників складено адміністративні протоколи за ч.4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення – грубе порушення правил рибальства та згідно з описом вилучено усі сітки до рішення суду.

Також, рейдовою групою, з р. Сула вилучено 10 браконьєрських сіток, загальною довжиною до 1 км та 7 ятерів! Рибу, близько 100 кг, яка знаходилася у сітках та мала ознаки життя, повернуто назад до її природного середовища, а решту передано до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.

Державна екологічна інспекція Центрального округу, вкотре нагадує, що триває найважливіший період у риби – Нерест та закликає всіх без винятку дотримуватись вимог природоохоронного законодавства.