Черкаські прокурори зачитали підозру директорці меблевого підприємства “Меблі ЛІВС”, екс-депутату облради Любові Савченко в залі Придніпровського райсуду Черкас. Правоохоронці пояснюють, що це підозра, у якій “конкретизовано обставини” смертельної ДТП. Про це з місця події повідомляє кореспондент сайту 18000.

До тексту підозри додали результат 14 експертизи.

Сьогодні Придніпровський райсуд розглядає скаргу сторони захисту Савченко на повідомлення їй про підозру у грудні минулого року. Згідно з підозрою, врученою Савченко минулоріч, її обвинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

На початку засідання було оголошено про технічну перерву. І в цей момент група прокурорів зайшли у судову залу та зачитали текст “конкретизованої підозри”.

Після цього має поновитися судове засідання із розгляду вищезазначеної скарги.

Адвокат заявив, що підозру вручено з порушенням закону. Він також додав, що Савченко отримала повістку з’явитися до слідчого на 15.30 для оголошення підозри. Тому сторона захисту не розуміє, чим викликана необхідність вручення саме зараз.

Нагадаємо, 17 червня 2018 року трапилася ДТП, внаслідок якої загинув велосипедист. Водійка за кермом “Мерседеса” скоїла наїзд на двох велосипедистів, чоловіка та жінку. Від отриманих травм чоловік помер, жінка опинилася в лікарні.

Як повідомлялося раніше із посиланням на інформацію із реєстру судових рішень, із червня по листопад минулого року у справі було призначено відразу 14 експертиз.

Зокрема, лише в серпні суд задовольнив клопотання слідчого поліції про вивчення тілесних пошкоджень в жінки-велосипедистки, яка постраждала в ДТП. У серпні призначено також вивчення взуття потерпілого.

У вересні слідчий звернувся із клопотанням про призупинення експертизи деталей транспортного засобу.

У жовтні потерпіла звернулася із скаргою про бездіяльність слідчого і прокурора. Суд зобов’язав слідчого поліції Бойка М.В. “не чинити перешкод потерпілій при виготовленні копій під час ознайомлення з матеріалами”.

У листопаді була призначена 13-та експертиза. Вона має визначити тілесні ушкодження на тілі потерпілої і встановити, чи були вони отримані внаслідок червневої ДТП.

Остання експертиза датована 28 листопада. У матеріалах слідства з’явився свідок. З ним було проведено слідчий експеримент 19 жовтня. Згідно з текстом ухвали, свідок рухався дорогою із швидкістю 100 км\год і бачив автопригоду через бокове дзеркало заднього виду. На це засідання слідчий не з’явився. Суд доручив призначення судової автотехнічної експертизи.