Екс-регіонал та екс-мер Черкас Володимир Олійник спробує зареєструватись кандидатом у Президенти України.

Про це повідомляє прем’єр-міністр-втікач Микола Азаров на своїй сторінці у “Фейсбук”.

“Від «Комітету порятунку України» як кандидат спробує зареєструватися екс-депутат Верховної Ради Володимир Олійник, який зараз займається підготовкою документів. До 9 лютого ЦВК приймає документи. Я не думаю, що так просто у нього вийде ці документи здати. Він мені розповідав буквально кілька днів тому про перешкоди. Але я сподіваюся, що все-таки йому вдасться це зробити”, – пише Азаров.

Володимир Олійник є колишнім народним депутатом від Партії регіонів і екс-мером Черкас. Саме він брав участь у фальсифікації результатів голосування у Верховній Раді 16 січня 2014 року за скандальні диктаторські закони, однак, попри розслідування за вказаним фактом кримінальної справи, остаточного судового вироку по цій справі немає.

Після Революції Гідності Олійник разом з іншими колишніми високопосадовцями України часів президентства Януковича заснував у Москві “Комітет порятунку України”, що виступив з позицій російської пропаганди. 20 серпня 2015 року Міністерство закордонних справ України анулювало дипломатичний паспорт Володимира Олійника.

Після втечі до РФ Олійник бере активну участь у російських пропагандиських шоу, звинувачуючи Україну у громадянській війні.

Суто формально, то ЦВК може відхилити документи Олійника саме на підставі того, що він останні 10 років на території України не проживає.