У актовому залі управління патрульної поліції в Черкаській області відбувся тренінг працівників патрульної поліції щодо запобігання жорстокому ставленню до тварин та його зв’язку із насиллям стосовно людей. Захід проводив експерт та керівник організації Hidden-in-Sight International Марк Ренделл у минулому, старший офіцер поліції Великобританії з більш як 30-річним досвідом роботи та представник цієї організації, Богачик Олександр. Повідомили у пресслужбі черкаських патрульних.

Поліцейським розповіли, що існує принаймні 32 дослідження, які були проведені в усьому світі стосовно зв’язку між знущанням над тваринами та насильством щодо людей. Великий відсоток серійних вбивць та шкільних стрільців мають історії знущання над тваринами, також, випадки жорстокого поводження з тваринами з боку дітей визнаються ФБР одним із вагомих індикаторів розладу нормальної поведінки.

Зв’язок жорстокості до тварин та насильства проти людей добре розуміють у західних країнах і все частіше правоохоронні органи визнають, що у розв’язанні проблеми захисту тварин існують вигоди, які забезпечують захист суспільства, а також, знижують насильство проти людей, антисоціальну поведінку та організовану злочинність.

У формі відкритого діалогу та практичних завдань пройшов цей насичений корисною інформацією захід.

Дякуємо фахівцям за знання та безцінний досвід яким вони поділилися.