Стан двох дітей, 16-річної та 4-річної дівчаток, які 22 травня травмувалися під час аварії на Жашківщині, вкрай важкий. Нині вони перебувають в реанімації Уманської міської лікарні. Про це журналістам Суспільного розповіла заступниця директора закладу Людмила Лісаченко. З її слів, дітей до них привезли у стані травматичного шоку.

Першою привезли молоду дівчину, зазначила заступниця директора з медчастини Уманської міської лікарні Людмила Лісаченко:

“У 16-річної дівчини дуже складна важка політравма: черепно-мозкова травма, забій легенів, множинні переломи кісток тазу, обох стегнових кісток, множинні забої тіла. Стан зараз її вкрай важкий без особливої тенденції на покращення. Десь після 16 години (опісля старшої сестри – ред.) до нас із Жашківської районної лікарні перевезли дівчинку чотирирічну. Вона також травмована в цій ДТП. У неї також важка політравма, закрита черепно-мозкову травму, забій гловного мозку. Множинні закриті переломи кісток тазу, обох ручок і правої ніжки. Також була в стані травматичного шоку. На 26 травня стан її залишається важким, однак, є тенденція до покращення.” — Повідомила Людмила Лісаченко.

У якому стані перебувають нині двоє травмованих дітей із позашляховика, яких після ДТП також доставили до Жашківської лікарні, невідомо. Із власних джерел кореспонденти Суспільного дізналися, що їх забрав батько до однієї з київських лікарень.

Водій автівки, якого, зі слів речника нацполіції області Дмитра Грищенка, підозрюють у скоєнні аварії, нині перебуває в Уманському ізоляторі тимчасового тримання. Йому загрожує ув’язнення від п’яти до десяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років.

“За попередньою інформацією, водій автомобіля Toyota виїхав на зустрічну смугу, де здійснив зіткнення з автомобілями Mercedes та ВАЗ. Наразі водієві автомобіля Toyota оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченою ч.3 статті 286 ККУ. Також судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 60 діб без права на внесення застави”, — зауважив Дмитро Грищенко.

Адвокат водія, Сергій Салюк, телефоном розповів, що нині вони вирішують, чи оскаржувати рішення Жашківського районного суду:

“Наразі Жашківським відділенням поліції здійснюється досудове розслідування кримінального провадження з ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 статті 286 ККУ. Позицію свого підзахисного я озвучити не можу, оскільки за умовами договору про надання правової допомоги я не уповноважений це робити без його згоди,” — повідомив адвокат.

Сергій Салюк зазначив, що звинувачуваний та його родина висловлюють співчуття родині загиблих.

Про те, як тривають слідчі дії, розповіала начальниця відділу Ювенальної юстиції Черкаської обласної прокуратури Валентина Колчина:

“Відразу після події, водія, підозрюваного у вчиненні злочину, затримано на підставі статті 208 КПКУ та оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.3 статті 286 ККУ. За ініціативою прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. За вчинене особі загрожує покарання строком від 5 до 10 років із позбавленням права керувати транспортним засобом на строк до 3-х років”.

Зі слів Валентини Колчиної, інформація щодо особи водія чи того, як відбулась дорожньо-транспортна пригода їй не відома.

Нагадаємо, аварія сталася 22 травня на 150-му кілометрі автотраси «Київ-Одеса». Це – поблизу села Марійка, що Жашківщині. Там зіткнулися 3 автомобілі – ВАЗ, Toyota Land Cruiser та Mercedes. На місці події працювали три бригади екстренки й рятувальники з Жашкова. 4 людей ( пасажири ВАЗу) – 6-річний хлопчик, двоє чоловіків та жінка, загинули на місці. 4 людей госпіталізували: Двоє – пасажири ВАЗу та двоє –Toyota Land Cruiser.