На Черкащині почастішали нарікання фермерів на роботу Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області та на дії його керівництва, пише Діловий регіон.

Фермер Володимир Стрєльцов пояснює: працівники Держгеокадастру таємно провели земельні торги і залишили його без раніше орендованої землі.

Як, керівник ДП «Грім» він орендував 120 га землі в межах Паланоцької сільради Маньківського району. Коли закінчився договір, він продовжив обробіток землі, маючи намір взяти участь у земельному аукціоні. Втім, про  торги зміг дізнатися лише по їх завершенню, коли з’явився новий власник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаська облрада підтримала “пікет на граніті” і також вимагає відставки керівниці Держгеокадастру (Фото, відео)

Ця ситуація обурила не лише фермера, а й депутатів Маньківської районної ради, тому вони написали звернення до усіх можливих інстанцій щодо порушення порядку організації земельного аукціону.

Нині фермер подав позовну заяву до суду. Він вимагає визнати неправомірним аукціон, який, на його думку, Держгеокадастр провів «таємно».

А тим часом у фермера на тих землях підростають ріпак і пшениця. Тож невідомо, кому дістанеться цей врожай: ДП «Грім» чи ТОВ «Украгроінвест К», яке й виграло аукціон.