Очільник Черкаського обласного осередку партії “Слуга народу”, взяв в помічники раніше судимого екс-агента НАБУ. Мова про народного депутата, голову комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича, пише “Кропива“.

В червні цього року Завітневич очолив обласну організацію партії “Слуга народу”. Народним депутатом був обраний у липні минулого року за партійними списками цієї ж політсили.

Згідно даних порталу Верховної Ради, одним із двох помічників, за трудовим договором, на постійній основі значиться Руслан Дзюбенко.

Ще до набуття депутатських повноважень Завітневичем, у липні 2019 року, його майбутній помічник був засуджений Дарницьким районним судом столиці за ч. 1 ст. 309 ККУ (незаконне зберігання наркотичних засобів).

За даними слідства, чоловік незаконно придбав та зберігав за місцем проживання, без мети збуту, 8,27 г. канабісу. Підсудний вину свою визнав повністю та щиро розкаявся, як наслідок отримав покарання у вигляді штрафу в розмірі 1020 грн.

Затримання чоловіка відбулося в лютому 2019 року, під час затримання, на оперативному відео, він зізнався, що вживає наркотичні засоби.