2 червня Городищенський районний суд у складі судді Оксани Савенко виніс вирок у справі смертельної ДТП, яка сталась наприкінці 2013 року, пише сайт 18000.

Тоді п’яний водій автівки ВАЗ 2101, рухаючись трасою H-1 поблизу селища Орловець, виїхав на зустрічну смугу руху, де скоїв зіткнення з ВАЗ 2106.

У результаті ДТП травми отримали водій автівки ВАЗ 2106 та його пасажирка. Жінка померла в Черкаській обласній лікарні. Крім того, травмувався й пасажир автомобіля ВАЗ 2101.

У суді підсудний свою провину заперечував та вказав на те, що насправді на зустрічну смугу виїхала автівка постраждалого і він намагався уникнути зіткнення, проте йому це не вдалось.

Слова обвинуваченого були спростовані показами свідків, а також результатами експертиз.

Вивчивши матеріали справи та заслухавши свідків, суддя винесла вирок у вигляді позбавлення волі терміном на 4 роки та позбавленням права керувати транспортними засобами протягом 3 років. Водночас водій був амністований відповідно до Закону “Про амністію у 2016 році”.

Додамо, ця справа у Городищенському районному суді слухалася майже 7 років. Обвинувачення було скеровано до установи в жовтні 2014 року.

У коментарі “18000” представники прокуратури Черкаської області повідомили, що будуть подавати апеляційну скаргу на таке рішення.