Голова облдержадміністрації Черкащини Юрій Ткаченко вважає, що є можливості для збільшення суми виплат ветеранам війни монетизованої пільги за рахунок збільшених бюджетів від децентралізації.

  – Донедавна пільги на проїзд для визначених категорій населення надавали виняткового в безготівковій формі. Водночас постановою Кабінету Міністрів України від 14 березня затверджено Порядок надання таких пільг також у готівковій формі, тобто їхню монетизацію. На виконання цього документа розроблено розпорядження обласної державної адміністрації щодо визначення розміру щомісячної готівкової виплати пільг із оплати проїзду. Її розраховували шляхом множення середньої вартості проїзду в міському комунальному транспорті в області на 30 поїздок. У результаті отримано суму в 60 грн.

Із цього приводу мав на тижні зустріч із представниками організацій і спілок учасників бойових дій. Вони вважають, що такі новації обмежують їхні права. Враховуючи цю позицію, наразі ми пропонуємо механізм урегулювання цього питання на нашому рівні, допоки не буде рішень на центральному рівні. Органи місцевого самоврядування мають право ухвалювати рішення щодо збільшення кількості поїздок і розміру суми щомісячної готівкової виплати. Можливості допомоги нашим бійцям на місцях, завдяки децентралізації, є. Тож відповідне звернення до органів місцевого самоврядування буде розглянуто на найближчій сесії обласної ради,  – висловив своє бачення голова ОДА.