13 квітня 2019 року у Смілянську районну державну лікарню ветеринарної медицини телефоном звернулася громадянка с. Мала Смілянка Смілянського району та повідомила, що в її домоволодінні загинула кішка. Повідомляють у Держпродспоживслужбі.

У зв’язку з ймовірною загрозою захворювання на сказ труп тварини було доставлено в Смілянське відділення Черкаської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби України для вірусологічного дослідження.

Дослідження Черкаської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби України засвідчили, що кішка була хвора на сказ.

Під час проведення епізодично-епідемічного обстеження спільно з працівниками Смілянського міськрайонного відділу ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України», було встановлено, що хвора тварина покусала чотирьох людей. На даний час потерпілим надають необхідне лікування.

З огляду на ситуацію відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Смілянській РДА, на якій було прийнято рішення про оголошення неблагополучною по сказу тварин територію с. Мала Смілянка Тернівської сільської ради з сільськогосподарськими та мисливськими угіддями. Також затверджено комплексний план локалізації та ліквідації вогнища сказу серед тварин.

Нагадаємо, скажену кішку зафіксували і в Черкасах.