Після смілянської парафії села Ротмістрівка іще одна велика парафія, що у селі Мліїв Городищенського району, виявила бажання вийти з юрисдикції УПЦ (МП) і влитися у новостворену Православну Церкву України, пише “Прочерк”.

Ця подія сталася на свято Водохреща, коли в тутешньому Успенському храмі на святкове богослужіння зібралася велика кількість вірян – понад двох сотень. За словами настоятеля цього храму протоієрея Михайла Негера абсолютна більшість парафіян висловили свою одностайну підтримку на перехід до ПЦУ, незважаючи на деякі побоювання з боку противників цього процесу.

Сам панотець служить у цьому селі майже двадцять років, користується великим авторитетом серед селян. Його дбанням у Мліїві побудовано гарний храм, на подвір’ї якого позаторік урочисто встановлено пам’ятник святому мученику Данилу Кушніру, який є уродженцем цього села. До того ж отець Михайло є відомим священиком-волонтером: від початку бойових дій на сході нашої держави він п’ятнадцять разів виїжджав на передові позиції з гуманітарною і священицькою допомогою українським воїнам, неодноразово потрапляв під обстріли з боку сепаратистів.

– Тепер ми хочемо дочекатися, коли буде визначений чіткій юридичний механізм переходу до ПЦУ, а сама ПЦУ набуде такого ж чіткого юридичного статуту з тим, щоби ми одразу отримали всі необхідні документи, які підтверджують і захищають нашу нову приналежність, – сказав отець Михайло.

Нагадаємо, це вже вісім парафій УПЦ МП на Черкащині перейшли до єдиної української церкви.

Олександр Слєпцовський