Черкаси не прощаються, вони лише кажуть «до побачення». Саме з такими словами сьогодні із нашого міста вже втретє проводжали евакуаційний потяг сполученням «Черкаси – Львів». Інформують у департаменті гуманітарної політики Черкаської міської ради.


Сотні біженців із різних регіонів України продовжують тікати від жахіття війни до інших міст нашої держави, до інших міст країн світу… Черкаси стали своєрідним осередком, у якому тисячі вимушених переселенців знаходять той душевний спокій, про який більшість з них за ці нескінченні тижні війни вже забули. Одні вирішують тут залишитись, решта – відпочивають декілька днів, аби продовжити свій шлях далі.

Майже всі ті, хто цими тижнями приїздить, бачать наше місто вперше. Проїжджаючи повз напис «ЧЕРКАСИ» люди знають лише одне – тут спокійно і безпечно. І це дійсно так, але черкасці до цих надважливих речей додають увагу, турботу, затишок і тепло.

«Ми зустрічаємо переселенців як гостей, яким раді, до приїзду яких готуються і радо зустрічають всім тим, що мають. А тим, хто, як сьогодні, їде далі, ми кажемо «до побачення», адже тепер той самий напис «ЧЕРКАСИ» у них асоціюється з найважливішими речами – домашнім затишком і теплом. І після війни ці речі залишаться незмінними. Зміниться лише одне – небо стане мирним, а посмішок стане більше», – наголошує заступниця міського голови Aнастасія Чубіна.