Після закінчення технікуму Вадим Лук’янченко мав би управляти процесами перевезень на залізниці, але підходящої роботи за фахом для випускника не знайшлося. Пригадує, що працював і на станції технічного обслуговування, і водієм. Потім пішов служити до лав Збройних сил України. Після повернення із зони бойових дій, працював водієм у лісництві. Коли залишився без роботи, звернувся до центру зайнятості.

Лариса Сокуренко – кар’єрна радниця, розповідає про Вадима: «Чоловік мав високу мотивацію до роботи. Відвідував кожен тренінг та семінар, що я йому пропонувала. Для мене особисто було важливо якомога швидше допомогти Вадиму, адже він учасник бойових дій, обороняв східні кордони України. Важливо, щоб тут, у мирному житті, він відчував, що люди цінують кожен день, в який він ризикував своїм життям заради нашого спокою.»

Зараз Вадим Лук’янченко працює водієм. Каже, що ця робота йому подобається. Чоловік розповідає: «В центрі зайнятості мене навчили як правильно себе презентувати роботодавцю. Багато речей я чув вперше. Це дійсно знадобилося під час співбесіди.»

Любов Пастушенко – начальниця відділу організації працевлаштування населення: «Щоб оптимізувати роботу кар’єрних радників центру зайнятості, ми маємо чіткі пріоритети. Кожен фахівець знає, що в першу чергу має сприяти працевлаштуванню соціально уразливих верств населення. План дій ми розробляємо згідно особистих вмінь та навичок. Проводимо тренінги та семінари, які допомагають людині краще пізнати свої сильні сторони та визначитися з роботою, яка приноситиме задоволення і дохід.»

Підготувала Ангеліна Хоменко, фахівець Смілянського центру зайнятості.