За пропозицією Мінекономрозвитку Уряд створив Раду з питань торгівлі та сталого розвитку, повідомляє прес-служба відомства.

Під час своєї роботи рада створить дорадчу групу, головним завданням якої стане моніторинг впровадження і дотримання чіткої імплементації заходів, охоплених главою 13 “Торгівля і сталий розвиток” Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Рада з питань торгівлі та сталого розвитку має також забезпечити відбір кандидатів до групи експертів, які працюватимуть над підвищенням ефективності розроблення рішень щодо усунення можливих законодавчих труднощів у ході імплементації відповідних положень угоди.

До складу Ради з питань торгівлі та сталого розвитку увійдуть представники органів державної влади та громадянського суспільства.

Раду очолить заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України – торговий представник України Наталія Микольська.

Як раніше повідомляв “ІнфоМІСТ”, підприємців із усієї України просять звертатися за допомогою до Офісу із просування експорту, де наразі послуги надаються безкоштовно. Офіс працює не лише із столичними виробниками, орган має низку можливостей для комунікації із регіонами.

Головна мета офісу – підвищення конкурентоспроможності українського бізнесу на зовнішніх ринках шляхом, зокрема  розвивати експортні компетенції українського бізнесу, популяризувати українські товари та послуги за кордоном; допомагати в налагодженні співробітництва та партнерства між українським та закордонним бізнесом.

Додамо, що зовнішньоторговельний оборот товарів і послуг з країнами ЄС у 2017 році збільшився на 22,5% або на 8 млрд дол. по відношенню до 2016 року і склав 43,3 млрд дол. Експорт товарів і послуг до ЄС збільшився на 26,7% (або на 4,2 млрд дол.) і склав 20 млрд дол.

Експорт Черкащини порівнянні з 2017 роком виріс на 35%. У січні-лютому 2018 року область експортувала готових харчових продуктів на суму 15881,8 млн грн.