Цими днями Канів отримав подяку за участь в першому Національному конкурсі «Молодіжна столиця України». Ініціаторами конкурсу є Міністерство молоді та спорту України, Український інститут міжнародної політики та національна молодіжна рада України. Основною метою конкурсу є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді в містах України.

Як інформує заступник міського голови Наталія Матінова, свою заявку на участь в конкурсі наше місто подало у грудні 2017 року.

Перемогу в конкурсі цього року здобув Львів. Саме його й було визнано молодіжною столицею України. Також були відзначені ще 9 міст – це Дніпро, Вінниця, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Кременчук, Луцьк, Рівне, Тернопіль і Харків.

Звичайно, конкурувати з такими великими містами нам важко, але отримана подяка за участь в конкурсі, свідчить, що Канів помітили і відзначили. Також було зауважено, що наступного року формат конкурсу має бути дещо змінений, щоб всі міста були більш-менш в рівних умовах. Ми обов’язково братимемо участь знову, – говорить Н.Матінова.