У четвер, 5 липня ц.р., в ході чергового засідання сесії Канівської міської ради депутати ухвалили рішення «Про надання згоди на добровільне приєднання Яблунівської територіальної громади Канівського району до Канівської міської територіальної громади». Повідомляють у Канівській міській раді.

Як повідомив виконуючий обов’язки керуючого справами виконкому Володимир Святелик, 30 червня ц.р. в Яблуневі було проведено громадські слухання, в ході яких 80 осіб одноголосно підтримали ініціативу приєднання до Канева. Потому було проведено сесію сільської ради, де було ухвалено відповідне рішення – звернутися до Канева з пропозицією приєднатися.

Заслухали представники депутатського корпусу міськради й самого Яблунівського сільського голову Віктора Огородніка. Він запевнив, що на сьогодні Яблунівська громада самодостатня.

– На території сільської ради проживає 529 осіб, з яких: 147 пенсіонерів, 261 особа працездатного віку; 121 дитина (78 – шкільного віку, 43 – дошкільного віку), – говорить В.Огороднік. – На території села функціонують: НВК, фельдшерський пункт, сільський будинок культури і бібліотека.

За словами сільського голови на території Яблунева діють такі сількогосподарські підприємства: ПСП «Яблуневий сад», ТОВ НВФ «Урожай», ПрАТ «Миронівська птахофабрика», СТОВ «Степанці» ПАТ КБ. Також працюють підприємство МХП «Миронівська птахофабрика», що має два майданчики, ТОВ «Мисливське господарство Діана» та три фермерські господарства.

Окрім того, в адміністративних межах сільської ради знаходиться 1160 га орної землі, з них: 114 га землі резерву та запасу; 1800 га – землі лісового фонду.

– Бюджет Яблунева складає 1 185 931 грн.: з них власних надходжень – 885 931 грн., дотація на утримання соціальної сфери – 300 000 грн. Відрахування до районного та державного бюджету орієнтовно 3.000000 грн., – зауважив В.Огороднік. – Як бачите, ми не є бідною «нареченою». Відтак, у разі об’єднання, сподіваюся на позитивну динаміку розвитку обох громад – як Яблунева, так і Канева.

Відтак, проект рішення було поставлено на голосування і присутні в залі 25 депутатів підтримали його одностайно. Результати голосування депутати зустріли оплесками, а міський голова Ігор Ренькас привітав канівську громаду з ухваленням доленосного рішення.