На засіданні чергової сесії Канівської міської ради депутати підтримали рішення «Про затвердження Положення про помічника консультанта депутата Канівської міської ради та опису посвідчення помічника-консультанта депутата Канівської міської ради». Відповідно до затвердженого Положення, депутати можуть обирати собі до 5 помічників, які працюватимуть на громадських засадах. При цьому персональний відбір кандидатів та розподіл їхніх обов’язків здійснює особисто депутат міської ради, який несе відповідальність щодо правомірності своїх дій.

Помічником-консультантом депутата Канівської міської ради може бути громадянин України, якому виповнилося 18 років та який має освіту не нижче повної середньої, вільно володіє державною мовою.

У своїй роботі помічник-консультант депутата повинен дотримуватись вимог  законодавства України, рішень Канівської міської ради і Положення про помічника-консультанта міської ради.

За пред’явленням посвідчення помічники зможуть: входити та перебувати у приміщення та споруди, що використовуються в роботі органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ та організацій; вивчати матеріали потрібні для роботи депутата; допомагати у проведенні звітів і зустрічей з виборцями; розглядати пропозиції та звернення; брати участь у вивченні громадської думки щодо потреб територіальної громади тощо.