Нещодавно до Канева завітала жителька американського міста Сонома, волонтерка Тарні Болдінгер. Нагадаємо, з 1987 року Сонома – місто-побратим Канева в Каліфорнії, США. Як зізнався міський голова, у 90-ті дружба та співпраця канівців з жителями Сономи були дуже плідними та активними. Що спільного в українців та американців сьогодні, як відродити стосунки міст-побратимів і що манить американку до Канева знов і знов – про це йшлося на зустрічі американської гості з Канівським міським головою Ігорем Ренькасом.

Як повідомила Тарні, вперше вона завітала до Канева в 1994 році. Відтоді закохалася в наше місто, в Україну, і намагається якомога частіше відвідувати Канів та допомагати його жителям.

– Тут я відчуваю себе канівчанкою, – зізнається Тарні.

Захоплюється жінка гостинністю українців, нашою культурою, творчістю.

– Немає іншої такої країни, де стільки народних пісень, – говорить Т.Болдінгер.

Також небайдужа американка до наших виробів майстрів народної творчості. Особливо цінить в кожній речі її автентичність. Завжди купує вишиті рушники, картини місцевих художників, популяризуючи їхнє мистецтво за кордоном.

У себе вдома, на батьківщині, Тарні часто влаштовує різноманітні благочинні заходи, аби мати можливість приїхати до Канева не з порожніми руками. Цього разу вона привезла також подарунки для канівських дітей та тканини для місцевих волонтерів, які плетуть маскувальні сітки воїнам. Сама Тарні також брала участь у плетінні сіток.

За свій вклад у зміцнення стосунків Канева та Сономи, активність і небайдужість міський голова нагородив Тарні Болдінгер грамотою.