Трудовий колектив “Іркліївського риброзплідника” не пустив на територію державного підприємства новогопризначеного т.в.о. директора Олексія Заволокіна, який сьогодні прибув на нове місце роботи у супроводі начальника управління аналізу ефективності використання та управління державною власністю Держрибагенства Ярослава Попруги.

На запитання, чому колектив так запекло “захищає інтереси” свого багаторічного начальника, можна було скласти собі відповідь буквально одразу ж, коли новий керівник зупинив на дорозі підозрілу фуру.

blank

Отож, Олексій Заволокін переконався, що вантажівка незаконно, без відповідних документів здійснювала вивезення водних біоресурсів із ДП “Іркліївського риборозплідника рослиноїдних риб”. На місце викликали правоохоронців.

На даний час працівниками поліції автомобіль та риба вилучені, і вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за ст. 249 КК України.

Проаналізувавши накладні, які були надані водієм, керівник підприємства Заволокін спільно з поліцією встановили, що вони можуть бути сфальсифіковані, бо виписані наступним днем 05.05.2022, і жодних даних про державне підприємство в накладних немає.

 

blank

Звісно, усе це мають ретельно вивчити правоохоронці та зробити відповідні висновки, утім, тепер зрозуміло, чому декому так важко відірватися від справи, яка, во істину, була справою життя. Напевне, ще й дууже прибутковою.

Нагадаємо, “Іркліївський риборозплідник” – державне підприємство. Воно підпорядковане Державному управлінню рибного господарства. Попереднього директора Сергія Піддубного було відсторонено від виконання обов’язків державним підприємством рибного господарства, а згодом і звільнено. Він став директором після скандалу у 2016 році, до цього працював майстром на риброзпліднику.