У Смілянську міську раду надійшло кілька звернень від трудового колективу Сміламашбуд, які стосуються встановлення пам’ятника колишньому керівнику цього підприємства Анатолію Лукичу Шпаку біля Машбуду – на вул. Незалежності. 67. Працівники заводу пишуть, що хочуть бачити Смілу квітучою і розвиненою, щоб у місті було більше лавок, велосипедних доріжок, освітлення, місць для відпочинку, а не для скорботи. Тож наразі встановлення пам’ятника А. Л. Шпаку – не на часі. Пише видання Сміла.UA.


Завод працює понад 170 років. За цей період ще жодному директору заводу пам’ятника не встановлено. Навіть немає пам’ятника засновнику заводу – графу Бобринському. То чому треба починати саме з А. Л. Шпака?

Тож працівники заводу просять владу врегулювати це питання і поки що не споруджувати ніяких пам’ятників. Тим більше без згоди трудового колективу.

Міський голова вислухав звернення від смілян і пояснив, що незабаром з цього питання засідатиме спеціальна комісія, яка ухвалить оптимальне рішення, яке задовольнятиме потреби містян.