У Черкасах 30 безпритульних котів, які живуть на вулицях та у парках, обробили від кліщів та бліх. Про це Суспільному розповіла засновниця Громадської Організації “Доброкіт” Яна Тябут.

За словами волонтерки, аби цього не зробили, тварини страждали б від паразитів. Жінка розповіла, що важливо обробляти котів правильно, аби ліки подіяли. Наносити ліки необхідно на шию за вухами тварини: “Ліки обов’язково треба наносити на шкіру, не на хутро, адже шкіра має увібрати всі ліки. Найкраще місце — де котик не може дістати себе, щоб він не нализався цієї отрути”.

Мешканка Черкас Галина Польська розповіла, що самотужки годує десяток безпритульних котів двічі на день. Але жодного разу котів від шкідників не обробляла, оскільки живе на пенсію. Жінка додала, що кліщів на тваринах помічає постійно.

blank

Яна Тябут поділилась, що під час прогулянок помічала на безпритульних котах чимало кліщів: “У мене є під опікою деякі котики, які живуть біля парку або в самому парку, і на останній прогулянках я помітила, що на них просто величезна кількість кліщів. Навіть не треба роздвигати хутро, а це просто як бусики і під очима, і під вушками, і на шиї, і це помітно неозброєним оком”.

Волонтерка зазначила, що допомогли купили ліки від паразитів небайдужі — люди перерахували їй кошти, за які вона змогла придбати не лише краплі: “Нам повністю допомогли на ту заявлену кількість ампулок 30 штук. Перерахували кошти всі охочі, навіть з лишком, і на лишок ми купили корм для малюків, от зараз їх дуже багато”.

blank

За словами Яни, опікуються безпритульними котиками у кожному мікрорайоні куратори, такі, як Галина Польська.

Однак до волонтерів за деякою допомогою звертаються, оскільки фінансово вони вже виснажені, оскільки доводиться щодня годувати багато тварин.