Після смерті інфікованої коронавірусом 63-літньої жінки у Лисянці в терміновому порядку було скликано засідання засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій за участю голови райдержадміністрації Володимира Гуні, голови районної ради Ярослава Попка, селищного голови Юрія Корнієнка та представників поліції, Держпродспоживслужби, ДСНС, райлікарні. Питання винесене на обговорення стосувалося погіршення ситуації у районі із захворюванням на коронавірусну інфекцію, пише видання Вісті Черкащини.

Лікар-епідеміолог Марія Галепа озвучила невтішні статистичні дані: починаючи з березня по серпень цього року у Лисянському районі зареєстровано 23 випадки захворювань. За останній тиждень серпня – 7. Найбільше – у Лисянці, по1-2 випадки –у Чаплинці, Кам’яному Броді, Орлах, Бужанці, Будищах. Серед інфікованих переважають жінки – 17 випадків. Причому, різного віку, від 30 до 80 років.

Директор КНП «Лисянська центральна районна лікарня» Олександр Ніколюк назвав ситуацію тривожною, адже показник захворювання вже перевищив середньообласний і Лисянський район невпинно наближається до небезпечної «червоної зони». У зв’язку з цим на комісії було вирішено посилити контроль за дотриманням масочного режиму у місцях масового скупчення людей, особливо в магазинах, на ринку. Відновити використання дезінфікуючих засобів і умивальників. Запропоновано призупинити профілактичний медичний огляд вчителів і учнів, і відновити його з настанням навчального року з виїздом медиків у населені пункти.