Днями жителька села Кочержинці, що на Уманщині, Халахур Марія Михайлівна святкувала своє 100-річчя. За роки життя довелося їй пережити  і голод, і війну, і колективізацію, і важкі роки післявоєнної відбудови та становлення незалежної України.

До ювілярки на гостину завітали не лише рідні, а й представники районної влади, щоб засвідчити свою повагу, а саме керівник апарату Уманської районної державної адміністрації Наталія Сиротюк та голова Уманської районної ради Оксана Супрунець.

Вони побажали шановній ювілярці міцного здоров’я і довгих літ життя, вручили подарунки та почесну грамоту за мужність і самовідданість, проявлені під час Другої світової війни, активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у навчання і виховання підростаючого покоління та з нагоди 100-річчя від дня народження.

Народилася Марія Михайлівна в селі Коржова в сім’ї колгоспників Михайла та Хими Кучеренко. Батьки були розкуркулені, так як тримали в господарстві корову та двоє коней. На той час вважалось, що це заможна родина.

Чоловік пані Марії Захар загинув на фронті в роки Другої світової війни. Після війни вона працювала ланковою та відбудовувала рідне село.

Виростила ювілярка трьох дітей, має внуків і вже дорослих правнуків, які для неї є найбільшим скарбом.

Попри свій вік, Марія Михайлівна – самостійна та сповнена енергії. Їй судилося не тільки вижити в буремні роки, а й дочекатися такого особливого поважного ювілею. Тож  сьогодні вона є багатою людиною: не на статки, а на роки, велику люблячу родину та, звісно, спогади, у яких – ціла історія.