З метою забезпечення додаткових соціальних гарантій виконавчий комітет Канівської міської ради ухвалив рішення продовжити виплати щомісячних стипендій матерям загиблих учасників бойових дій, які проживають на території Канівської громади. Відтак, для забезпечення додаткових соціальних гарантій матерям загиблих (померлих) учасників бойових дій щомісячно з міського бюджету виплачуватимуться стипендії у розмірі 200 гривень.

На сьогодні таких осіб на території Канівської громади зареєстровано три: двоє з них проживають у Каневі та одна в с. Кононча.

До речі, відповідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», матері загиблих учасників бойових дій, які перебувають на обліку у відділі персоніфікованого обліку отримувачів пільг управління соціального захисту населення виконавчого комітету Канівської міської ради, мають право на отримання 50-відсоткової знижки по оплаті за житлово-комунальні послуги (в межах норм), та на 50-відсоткову знижку на користування послугами зв’язку (Укртелеком).

Нагадаємо, у зв’язку з завершенням процесу децентралізації, наприкінці 2020 року до Канівської громади приєдналися села – Межиріч, Бабичі, Лука, Кононча, Гамарня, Михайлівка, Хмільна, Хутір Хмільна та Пекарі.