9 червня в Черкасах відбувся Олімпійський день. Його відзначили символічним забігом на 1 400 метрів центральними вулицями міста. Таку дистанцію долали майже півтори тисячі учасників. За словами організаторів, цього року їхня кількість більша за попередній.

Стартував забіг на площі Богдана Хмельницького, далі учасники рушили бульваром Шевченка та вулицею Остафія Дашкевича до скверу Богдана Хмельницького. Перед тим, як бігти, всі охочі могли зробити розминку разом із бронзовою призеркою Олімпійських ігор Оленою Говоровою.

Команду про початок бігу дали срібний призер Олімпійських ігор 2016 у стрільбі з пневматичної гвинтівки Сергій Куліш та володар олімпійського золота Андрій Хіміч. Першим, до слова, фінішував майстер спорту України з легкої атлетики Денис Нечипоренко.
blank
До проведення Олімпійського дня долучилися представники різних громадських організацій, установ, учні загальноосвітніх та спортивних шкіл, їхні тренери, депутати та заступники міського голови.

– Ми хочемо перетворити Черкаси на спортивну столицю, тож чим більше в місті буде таких заходів, тим скоріше ми прийдемо до цього, – звернувся у вітальному слові до учасників заступник мера Юрій Ботнар. – Та найголовніше наше завдання – популяризувати здоровий спосіб життя, якомога більше людей залучити до фізичної активності. Навколо цих ідей згуртувати їх. Адже спорт і регулярні тренування дають нам не тільки фізичну форму, а й дисциплінують нас, поліпшують настрій і самочуття. Тільки так ми зможемо виростити здорову націю!

blank

Як розповів голова відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда, 23 червня 1894 року в Парижі прийняли рішення про створення Міжнародного олімпійського комітету. Відтоді, зазначає він, в усьому світі відзначають Олімпійський день.

blank