Якщо політика держави така варварська, то нам не залишається нічого, як перекрити автомагістралі. Про це в коментарі для телеканалу NEWSONE заявив мер Сміли Олексій Цибко.

“Нам гарантували, що нас підключать до опалення. Коли дійшло до самого моменту підключення нам почали говорити про борги. Я говорив, що потрібно звернутися до суду і суд вирішить, хто кому винен. Місто взяли в облогу, практично в заручники. Це політика держави , і якщо вона така варварська, то нам нічого не залишається, як завтра вийти і в центрі України перекрити транспортні магістралі і зупинити рух в цій країні “, – заявив він.

https://youtu.be/fF-zR02N9MY

Також варто зауважити, що сьогодні Віце-прем’єр міністр України Геннадій Зубко перед телекамерами відчитав Олексія Цибка. Сталося це в кулуарах засідання Ради регіонального розвитку під головуванням президента України Петра Порошенка, інформує Depo.ua.

“Другий рік поспіль у вас ті ж самі проблеми з запуском опалення. Я думаю, що потрібно працювати з цього приводу. Добро?”, – запитав Зубко мера Сміли.

“Та я ж тільки півроку як повернувся, Геннадію Григоровичу… Та як же працювати? Допоможіть… Ми в НАК “Нафтогаз” підготували повністю весь пакет документів… Ми все зробили…”, – розгублено звернувся до віце-прем’єра Цибко.

“Чим вам допомогти?.. Ви сьогодні на 15:00 будете в НАК “Нафтогаз”. Але я хотів би нагадати, що сьогодні 12 листопада. Цим потрібно було починати займатися коли? В липні місяці. І я думаю, що можна було б всі рішення знайти”, – заперечив меру Сміли віце-прем’єр.

На останок Зубко пообіцяв від імені уряду підтримку у цьому питанні.

Нагадаємо, надзвичайний стан, як припускали ЗМІ, через відсутність опалення в місті Сміла не було введено. Попри це 11 навчальних закладів тимчасово перейшли на дистанційне навчання через відсутність опалення в будинках.

Додамо, що аналогічна проблема виникала у місті минулої зими через схеми “Смілаенергоінвесту”, через що, попри стовідсоткову оплату містян за тепло, перед “Нафтогазом” утворився борг у більше, як 80 млн. грн. Стосовно цього факту порушено низку кримінальних справ, однак подейкують, що у столиці схему прикривали впливові політики та енергетики.

Також сміляни створили власне комунальне підприємство по постачанню тепла, однак перебрати на нього котельні, а також “вибити” ліміти газу виявилось непростою справою, адже процес всіляко блокувався.