Сьогодні  чергову партію медичних засобів,  потрібних для безпеки медичного персоналу, ми передали до Черкаської міської інфекційної лікарні. Наразі тут перебуває на лікуванні 16 хворих на Covid-19.

blank

Загальна сума допомоги склала 163 000 грн, у кількісному еквіваленті це:

  • 800 медичних халатів;
  • 500 респіраторів;
  • 1 000 шапочок-беретів;
  • 300 фартухів поліетиленових;
  • 1 000 пар бахіл;
  • 100 захисних окулярів;
  • 100 комплектів протиепідемічного огляду;
  • 500 одноразових масок.

– Це лише незначна частина нашої допомоги, – зазначає Руслан Пономаренко, координатор черкаського штабу від МХП. – На потреби медзакладів  Черкаської області для протидії епідемії Covid-19 агрохолдинг МХП виділив 14 млн грн. Наразі у межах цієї ініціативи ми спільно з благодійним фондом «МХП-Громаді» передаємо лікарням засоби індивідуального захисту. Незабаром почнемо доставляти медобладнання, на поставку якого очікуємо найближчим часом. Незважаючи на загальний дефіцит такого обладнання, МХП знайшов можливість його придбання у Китаї.

blank

– Наш заклад першим в області почав приймати хворих на коронавірус. – коментує Світлана Волгіна, головний лікар КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня». – За день наші працівники використовують 50 комплектів захисного одягу. Допомога МХП є дуже доречною, адже найголовніше у питанні захисту медичних працівників – не допустити їх зараження.

Анатолій Бондаренко, міський голова Черкас, також долучився до передачі медзасобів інфекційній лікарні. Він зауважив, що цінує багаторічні партнерські стосунки з МХП.

– У такі моменти як зараз, дуже важливо усім ставати пліч-о-пліч та об’єднуватися задля життя та здоров’я людей, – зазначив очільник міста.

blank

Нагадаємо, що МХП спрямував 14 млн грн для запобігання поширення коронавірусу в Черкаській області і став ключовим партнером платформи Спільнодія Черкащини: здолати Covid-19, яка об’єднує зусилля бізнесу, влади і громади у протистоянні цьому захворюванню. Ще 55 млн грн МХП додатково виділив для загальнодержавного фонду протидії коронавірусу та 15 млн грн для Вінницької області.