У березні 2023 року Експертна комісія розглядатиме проєкти в галузі культури для надання грантів на 2023 рік. Фінансова підтримка передбачена міською програмою виділення грантів в галузі культури м. Черкаси.

Прийом документів для отримання допомоги з міського бюджету на реалізацію власних проєктів варто подавати відповідні заявки з 1 по 28 лютого 2023 року.

Перевага надаватиметься грантам, які спрямовані на створення нового мистецького бачення контекстів минулого і майбутнього та культурним проєктам національно-патріотичного спрямування.

Звертаємо Вашу увагу на те, що в умовах воєнного стану в Україні є обмеження щодо здійснень виплат бюджетних коштів. Детальніше про це можна дізнатися за телефоном: (0472) 37-05-75, 050-464-18-67 (Людмила Чорномор) або ж через електронну адресу: vkrada@ukr.net.

Документи на виділення грантів приймає управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики  Черкаської міської ради за адресою: вул. Гоголя, 251, кім. 101.

У міській програмі виділення грантів в галузі культури на 2018-2023 роки передбачено чимало  актуальних напрямків, які могли б зацікавити наших громадян. А саме:

– гранти на створення культурної події;
– гранти на створення мистецьких робіт;
– гранти на видання книг, каталогів.

Напрями реалізації грантів:

візуальне мистецтво,
література,
музика,
кінематографія,
фотографія,
хореографія,
театральне мистецтво,
культурно-мистецькі проєкти (фестиваль, конкурс, театральна постановка, майстер-клас, конференція, концерт, літературне читання, курс лекцій, виставка, симпозіум тощо).

Призначення грантів здійснюється щорічно департаментом освіти та гуманітарної політики за пропозицією Експертної ради. Грант можуть отримати громадські некомерційні організації, ініціативні групи або ж окремі  фізичні особи.

Максимальний  розмір грантової допомоги:

– на створення культурної події – до 80,0  тис. грн.;
– на видання книги, каталогу – до 30,0 тис. грн.;
– на створення мистецької роботи до 30,0 тис. грн.

Для одержання гранту претендент подає до Експертної ради заявку та відповідний пакет документів:

– бланк-заява,
– дозвіл на обробку персональних даних,
– список осіб підтримки проекту (Додаток 1 до бланку),
– рекомендаційні листи (не менше 2),
– для громадських організацій – установчі та реєстраційні документи,
– гарантійні листи від партнерів проекту,
– кошторис витрат.