Сьогодні виконавчий комітет Черкаської міської ради надав дозвіл департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради використати паливно-мастильні матеріали в об’ємі 1000 літрів дизельного пального та 1000 літрів бензину А92, що обліковується у матеріальному резерві місцевого рівня, шляхом передачі 2-му Державному пожежно-рятувальному загону Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, для запобігання і ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій, пов’язаних з виникненням пожеж на колишньому військовому полігоні міста Черкаси.

Фото “Про Головне”

Таким чином виконком врахував відповідне звернення керівника Черкаського міськрайонного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Андрія Хижняка. Зокрема, під час засідання той розповів, що у зв’язку з регулярними підпалами  на колишньому військовому полігоні в районі вул. Вергая у Черкасах, лиш за останні 2 тижні пожежні бригади 85 разів виїжджали на місце та гасили локальні вогнища.

Проте зараз у них бракує пального, аби техніка та персонал мали змогу оперативно реагувати  на такі виклики  та виїжджати на гасіння пожеж у Черкасах.

Тож  міська влада пішла назустріч рятувальникам, виділивши необхідні пально-мастильні матеріали з матеріального резерву.

У свою чергу, згідно з ухваленим рішенням виконкому, 2-му Державному пожежно-рятувальному загону Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області доручено надати до 15 вересня цього року департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради звіт про обсяги та напрямки використання паливно-мастильних матеріалів, що були їм передані, повідомляють на сайті Черкаської міської ради.