На базі Золотоніської гімназії відбулася презентація молодіжного проекту «Загадковий та незвіданий Златокрай». Захід провели 30 вересня. Реалізовується він громадською організацією «Центр розвитку молоді» за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА, повідомляє «Золотоноша як на долоні».

Мета проекту – привернення уваги дітей та молоді до історії рідного краю, національно-патріотичне виховання молоді та розробка інструментів інтерактивного проведення краєзнавчих занять. Міська служба у справах дітей, молоді та спорту спільно з краєзнавчим музеєм та місцевою молоддю розробила та виготовила настільну краєзнавчу гру та історичну мапу Золотоноші, з якими можна було ознайомитися під час заходу. Учні гімназії – молодіжні гіди – долучилися до молодіжної ініціативи та провели екскурсію мобільною виставкою «Видатні обличчя Златокраю» для учасників заходу.

Презентацію проекту відвідали вчителі історії та лідери учнівського самоврядування, які ознайомилися з методикою проведення інтерактивного заняття та стали модераторами гри у своїх навчальних закладах, отримавши комплект пізнавально-розвивальної гри. На заході були присутні й представники обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту – Олександр Красюк та Наталія Бондаренко, які привітали майбутніх модераторів.