В Монастирищенській громаді є мешканці, які перетворюють території населених пунктів в стихійні сміттєзвалища.Зокрема, на автомобільній дорозі в сторону Христинівки, після з’їзду в Забіляни, є зона зупинки, так звана “кишеня”, де подорожні мають змогу зупинитися, трохи відпочити, помилуватися природою. Але є й такі “відпочивальники”, яким байдуже до навколишнього середовища і праці комунальників, які вже неодноразово ліквідовували наслідки цих злодіянь. Інформує пресслужба міської ради.


Наголошуємо Викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

blank

Так, у ст. 42 ЗУ “Про відходи” зазначено, що особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров’я людини та економічних збитків.