Здавалося б, що створення об’єднаної територіальної громади з центром у селі Шевченковому, справа цілком реальна. До неї, окрім Шевченкового, мали увійти Будище, Пединівка, Боровикове, Моринці та Тарасівка. Зважаючи на входження до такого гурту двох останніх сіл з досить непоганим економічним потенціалом, це могла б бути одна з «найбагатших» громад на Звенигородщині. Сільський голова Шевченкового Сергій Смалько впевнений, що за такою ОТГ – майбутнє. Пишуть “Вісті Черкащини“.

– Зараз саме до нашого навчально-виховного закладу звозять учнів із сусідніх сіл, які розташовані в оптимальній досяжності від Шевченкового, – висловлює він свою думку. – А це, разом з коледжем, майже тисяча дітей – наш завтрашній день. У Шевченковому є також непоганий медичний заклад, що обслуговує довколишніх мешканців, Будинок культури – один з кращих в районі, творчі колективи його є постійними лауреатами обласних і всеукраїнських оглядів та конкурсів. Врешті, ввійшовши до об’єднаної громади, довколишні села могли б також долучитися до наших національних святинь вже виходячи з того, що саме у Шевченковому діє Національний історико-культурний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка». Зрештою врахуймо матеріальну вигоду: попередні обрахунки засвідчили, що, при об’єднанні у Шевченківську об’єднану територіальну громаду, на її розвиток припадатиме понад 5 мільйонів гривень. Ми не повинні і далі втрачати час та можливості, які відкриває для нас таке об’єднання.

Та от біда – не хочуть у Моринцях бути під орудою Шевченкового.

– Загалом жителі довколишніх сіл підтримують ідею об’єднання з центром у Шевченковому, – коментує ситуацію радник із децентралізації Черкаського центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Гончар, який побував на громадських слуханнях у цих населених пунктах. – Крім Моринців, де представники орендаря місцевих земель намагаються ініціювати створення окремої громади, а тому блокують входження Моринців до складу Шевченківської ОТГ. Хоча цю громаду все одно буде створено. Шкода буде лише ресурсів, які громада може втратити через таке затягування процесу.

В Моринцях же вважають, що нічого доброго з входження їх в ОТГ з центром у Шевченковому не матимуть і в один голос заявляють:

– У прийми не підемо. Створимо свою об’єднану громаду.