Лідер гурту “Бумбокс” черкащанин Андрій Хливнюк записав відеозвернення на підтримку мітингувальників у Білорусі, де не вщухають протести після виборів президента 9 серпня. Пише gazeta.ua.

“Зараз прийшов такий час, коли в наших сусідів-білорусів біда. Тривають протести, великі масові протести. І всі артисти, які хочуть зберегти свої гастролі в цій країні, позасовували собі, вибачте, язики в одне місце і перечікують. Згадайте, як нас підтримала Білорусь. Згадайте, чия була кров на Майдані. Згадайте друзів, які стояли за нас і вірили в нас”, – каже на відео музикант.

Хливнюк просить українців бути обережними із висловлюванням та не лізти до чужої країни, але не забувати про підтримку.

“Мовчати – це не варіант. Ми будемо дуже обережними, я сподіваюсь, в своїх висловлюваннях, як має бути у сусідів, тому що це не наша країна, вони самі розберуться. Але почуйте слова підтримки: ми дуже переймаємося, і хотіли б дуже, щоб у вас не було крові і травм, щоб ваша країна була цвітучою, багатою і щасливою”.

Також він розповів, що в ході протестів у Білорусі затримали 3 його знайомих – Світлану Сугако, Надію Бродську і Дар’ю Андреянову.

“На жаль, слова підтримки потрібні і моїм друзям, і я це відчуваю. 3 з моїх знайомих були заарештовані. Це дві менеджерки Білоруського вільного театру і одна акторка. Тримайтеся, будь ласка”, – каже Хливнюк.

У наших сусідів (Білорусь) на жаль біда.Тисячі людей затримані силовиками. Люди виборюють собі право на зміну влади і чесні вибори. Серед затриманих, мої добрі друзі з Befreetheatre: Светлана Сугако, Надежда Бродская и Даша Андреянова.

Geplaatst door Андрій Хливнюк op Maandag 10 augustus 2020